Υλικά: 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκ. σκόρδο 2 ντομάτες στον τρίφτη (300 γρ.) 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε) 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 20 ml ούζο λίγο μαϊντανό 200 γρ. φέτα Εκτέλεση: 1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λάδι ώστε να καλύπτει τον πάτο και το αφήνουμε να κάψει.
Υλικά: 4 κ.σ. λάδι 1 1/2 κιλό μοσχάρι 1/4 φλιτζ. αλεύρι 1/4 φλιτζ. κονιάκ λίγο ξύδι μπαλσάμικο 2 φλιτζ. κόκκινο γλυκό κρασί 2 φλιτζ. ζωμός κότας 2 σκ. σκόρδο 400 γρ. μανιτάρια 150 γρ. δαμάσκηνα 2 κ.σ. βούτυρο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 δαφνόφυλλα 5 κόκκους μπαχάρι 10 κόκκους πιπέρι 400 γρ. κρεμμυδάκια στοιφάδου 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. κάστανα βρασμένα 2 λωρίδες μπέικον (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τα δαμάσκηνα και αφού τα τσιγαρίσουμε κ αυτά για λίγα λεπτά, τα αφήνουμε στην άκρη.