Υλικά (για 2-3 άτομα): Για τη σάλτσα Teriyaki: 250 ml ζωμός κοτόπουλου 80 ml σάλτσα σόγιας 50 γρ. μαύρη ζάχαρη 55 γρ. μηλόξυδο Για το κοτόπουλο Teriyaki: 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λωρίδες 1 κ.σ. σησαμέλαιο Για το σερβίρισμα: ρύζι Basmati 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα καβουρδισμένο σουσάμι Εκτέλεση: 1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα Teriyaki. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο ⅓ και να ρέει ελαφρώς σαν σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 32 μικρά πιτάκια. Υλικά για τη ζύμη: 440 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι 100 γραμμάρια γιαούρτι 4 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού 75 ml κρύο νερό ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη 250 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κυβάκια Υλικά για τη γέμιση: 250 γραμμάρια κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες 75 ml ελαιόλαδο + 2 κουταλιές σούπας επιπλέον ξεχωριστά 1 κουταλιά σούπας κοφτή θυμάρι ξερό 450 γραμμάρια μικρά μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες 100 γραμμάρια γιαούρτι 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη 100 γραμμάρια μπλε τυρί θρυμμάτισμένο Αλάτι Πιπέρι 2 κουταλιές γλυκού ξύδι balsamico Επιπλέον υλικά: 1 μεγάλο αυγό Εκτέλεση: 1. Φτιάχνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο που το έχουμε τεμαχίσει σε μικρούς κύβους κατευθείαν από το ψυγείο. Θέλουμε να είναι κρύο.