Υλικά (για 2-3 άτομα): 2 μπούτια κοτόπουλο με το καπάκι τους 2 καρότα 1 μικρό κρεμμύδι 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 4 κόκκους μπαχάρι 1,5-2 λίτρα νερό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φλ.του καφέ ρύζι σουπέ 1 κ.γ. κουρκουμά 1/5 κ.γ. ginger Αλάτι & πιπέρι 2 αυγά 2 λεμόνια Εκτέλεση: 1. Κρατάμε τα αυγά και τα λεμόνια μας έξω από το ψυγείο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά: Για την ζύμη της τάρτα: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ. βούτυρο, διατηρημένο σε απλή ψύξη και κομμένο σε κομμάτια 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό Για την γέμιση: 1 κ.σ. ελαιόλαδο 250g μανιτάρια λευκά 250g μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρές φουντίτσες 1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη από την πρέσα 2 αυγά, χτυπημένα 170g κρέμα γάλακτος 100g τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια), μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου 150g ρεγκάτο τριμμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: 1. Για να κάνουμε την τάρτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο στο μπολ ενός μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε το παγωμένο νερό μέσω του σωλήνα τροφών έως ότου η ζύμη γίνει μία μπάλα.
Υλικά (για 4 άτομα): 2 μπουτάκια κοτόπουλου με το καπάκι 1 μικρό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ 1 πρέζα ζάχαρη 1 κ.γλ τριμμένη κανέλα Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ελαιόλαδο λίγο πεκορίνο (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινίσει καλά το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Υλικά: 400 γρ. σαρδέλες φιλεταρισμένες 1 κλων. δεντρολίβανο φρέσκο 3 σκελ. σκόρδο 1 σφην. ούζο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο λίγη πάπρικα γλυκιά λίγο μπούκοβο χυμό από 1 λεμόνι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: 1.Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ τις σαρδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο δενδρολίβανο.
Υλικά: 500 γρ. πένες 3 λουκάνικα πικάντικα σε ροδέλες 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ 1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ζάχαρη 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια 1/2 φλ. ελαιόλαδο λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό λίγο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: 1. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δεν τις στραγγίζουμε.
Υλικά: 150 γρ. μαργαρίνη παγωμένη 200 γρ. αλεύρι 50 γρ. αλεύρι ολικής 1 κρόκο αυγού 3 κ.σ. ζάχαρη 2 πρέζες αλάτι 2 κ.σ. κονιάκ 250 γρ. νερό 100 γρ. ηλιόσπορο 30 γρ. λιναρόσπορο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: 1. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αλεύρια, με 1 κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Διαφορετικά μπορούμε να το κάνουμε και με τα χέρια.
Υλικά: 220 γρ. + λίγο ακόμα, για την επάλειψη της φόρμας, βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 480 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 2 βανίλιες σκόνη 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ 240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 70 γρ. + λίγη παραπάνω για τη διακόσμηση, τρούφα σοκολάτας τριμμένη φρυγανιά για την φόρμα Εκτέλεση: 1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύω καλά να αναμιχθούν.
Υλικά: 3/4 του κουτιού λαζάνια (από κουτί 500γρ.) 2 μπάλες μοτσαρέλας τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα ανά στρώση
Για το ραγού κιμά: 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 500 γρ. χοιρινό κιμά 300 γρ. μπέικον κομμάτι (ή καπνιστό χοιρινό) 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σέλερυ ψιλοκομμένα 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα 400 ml κόκκινο κρασί 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας 400 ml ζωμό κοτόπουλο 50 γρ. βούτυρο 90 ml ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ: 80 γρ. βούτυρο 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 λίτρο γάλα 100 γρ. παρμεζάνα μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση: 1. Πρώτα φτιάχνουμε το ραγού με τον κιμά. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το μπέικον σε κυβάκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Υλικά: 170 γρ. κριθαράκι μέτριο 370 γρ. τριφτή ντομάτα (pummaro) 1,3 lt νερό 1 κύβο κοτόπουλου ⅓ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 πρέζα ζάχαρη λίγη πάπρικα αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: 1. Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα μαζί με την ντομάτα, τον κύβο, το λάδι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.