Υλικά: 400 γρ. σαρδέλες φιλεταρισμένες 1 κλων. δεντρολίβανο φρέσκο 3 σκελ. σκόρδο 1 σφην. ούζο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο λίγη πάπρικα γλυκιά λίγο μπούκοβο χυμό από 1 λεμόνι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: 1.Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ τις σαρδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο δενδρολίβανο.
Υλικά: 500 γρ. πένες 3 λουκάνικα πικάντικα σε ροδέλες 1 κουτί ντοματάκι κονκασέ 1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ζάχαρη 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 250 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια 1/2 φλ. ελαιόλαδο λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό λίγο αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση: 1. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Δεν τις στραγγίζουμε.