Υλικά: 150 γρ. μαργαρίνη παγωμένη 200 γρ. αλεύρι 50 γρ. αλεύρι ολικής 1 κρόκο αυγού 3 κ.σ. ζάχαρη 2 πρέζες αλάτι 2 κ.σ. κονιάκ 250 γρ. νερό 100 γρ. ηλιόσπορο 30 γρ. λιναρόσπορο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: 1. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αλεύρια, με 1 κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Διαφορετικά μπορούμε να το κάνουμε και με τα χέρια.
Υλικά: 220 γρ. + λίγο ακόμα, για την επάλειψη της φόρμας, βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 480 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 2 βανίλιες σκόνη 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ 240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 70 γρ. + λίγη παραπάνω για τη διακόσμηση, τρούφα σοκολάτας τριμμένη φρυγανιά για την φόρμα Εκτέλεση: 1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύω καλά να αναμιχθούν.