Υλικά (για 3 άτομα): 800 γρ. κοτόπουλο σε μερίδες 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά σε φετούλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά) Εκτέλεση: 1. Βάζουμε σε ένα μπολ την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το μπούκοβο (αν χρησιμοποιήσουμε) και τα ανακατεύουμε.
Υλικά: 250 γρ βούτυρο, λιωμένο 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 3 ώριμες μπανάνες, σε πουρέ 2 φλιτζάνια μερέντα Εκτέλεση: 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Υλικά: 1 φύλλο κουρού 4 φέτες μπέικον 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες 2 πράσα σε ροδέλες 150 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες 1/2 πορτοκαλί πιπεριά 1/2 κόκκινη πιπεριά 1/2 πράσινη πιπεριά 240 γρ. κρέμα γάλακτος 150 γρ. ρεγγάτο τριμμένο 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: 1. Σε ένα τηγάνι προσθέτω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω αρχικά το κρεμμύδι με το πράσο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Υλικά (για 2 άτομα): 400 γρ. μικρές πατάτες (ελαφρά βρασμένες για 10 λεπτά) 2 αυγά 250 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: 1. Αφού βράσετε για 10 λεπτά τις πατάτες, τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον κόφτη λαχανικών).