Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Γεμιστά μανιτάρια Portobello


Υλικά (για 2-3 άτομα):
3 μεγάλα μανιτάρια Portobello
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2  πράσινη πιπεριά
2 φέτες ζαμπόν ή ότι άλλο αλλαντικό επιθυμείτε
λίγη σκόνη σκόρδου
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
100-150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
καπνιστή πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Με μία βρεγμένη χαρτοπετσέτα καθαρίζω ελαφρά τα μανιτάρια από έξω.
2. Αφαιρώ τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβω, ώστε να τα χρησιμοποιήσω στην γέμιση.
3. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και όταν το λάδι κάψει, προσθέτω μέσα το κρεμμύδι, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και την πιπεριά και σωτάρω ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.


4. Προς το τέλος προσθέτω την σκόνη σκόρδου και το ζαμπόν σε κομματάκια και αφαιρώ από τη φωτιά.
5. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και λίγο από το τυρί και ανακατεύω, έως ότου ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
6. Στο μεταξύ, ψήνω ελαφρά τα μανιτάρια μόνα τους, με το άνοιγμα προς τα κάτω, ώστε να φύγουν λίγο τα πολλά υγρά τους, στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χάσουν λίγο από τον όγκο τους.
7. Αφού τα αφαιρέσω από το φούρνο, μοιράζω σε αυτά την γέμιση στα τρία.


8. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και προσθέτω από πάνω λίγο πιπέρι και λίγη καπνιστή πάπρικα.


9. Ψήνω στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου