Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και ζαμπόν



Υλικά (25-30 μπρουσκέτες):
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες
4-5 φέτες ζαμπόν καπνιστό
3-4 σκ. σκόρδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
8 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι ψιλοκομμένο
30 παξιμάδια με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί
λίγη παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα μανιτάρια.

2. Τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα και μαραθούν.


3. Προσθέτουμε το τριμμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
4. Αλατοπιπερώνουμε και έπειτα προσθέτουμε το θυμάρι.
5. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μην μείνουν υγρά στο τηγάνι.


6. Βάζουμε ένα κομμάτι ζαμπόν πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και μία κουταλιά μανιτάρια.

Tip (δικό μου): Στο τέλος προσθέτω εάν θέλω λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου