Υλικά: 1 κούπα ρύζι 2 κούπες νερό 3 κ.σ. ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι 1 φύλλο δάφνης Εκτέλεση: 1. Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό 1 κούπα ρύζι. Με αυτό το τρόπο το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό.
Εκτέλεση: 1. Βάζετε 3 λίτρα νερό να βράσει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει για 1 λεπτό, ρίχνετε 2 πρέζες αλάτι και βάζετε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει και να βυθιστούν όλα μέσα στο νερό. Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες.