Υλικά (για 6-7 άτομα): 2-3 σέλερι σε ροδέλες 2 καρότα κομμένα σε κύβους 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες 5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες 1 σκ. σκόρδο τριμμένη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: 1. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτετε την ποικιλία λαχανικών εκτός από τις πατάτες. Το μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 10 περίπου λεπτά.
Υλικά (για 1-2 πίτσες): 5 κ. σούπας ελαιόλαδο 3/4 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.) (ή 27 γρ. μαγιά φρέσκια διαλυμένη σε 1/2 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό) 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ κ. γλυκού αλάτι εάν χρησιμοποιήσουμε την ξηρή μαγιά μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό Εκτέλεση: 1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σχηματίζουμε μια λακουβίτσα.
Υλικά: 100 γρ. ταραμά λευκό 100 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι 80 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον) 250 ml νερό 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 1 πρέζα μπούκοβο 1 πρέζα ζάχαρη πιπέρι Εκτέλεση: 1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.