Υλικά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνης 1 κλωνάρι κανέλας ή λίγη τριμμένη κανέλα 60 ml κόκκινο κρασί 60 ml ελαιόλαδο 370 γρ. τομάτα τριφτή 75 γρ. τομάτα πελτέ αλάτι, πιπέρι 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα κοχυλάκια λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση: 1. Σε πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι και βάλτε το να κάψει ελαφρά, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το μείγμα από ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πράσο και καρότο. Θα το σοτάρετε όσο πιο αργά μπορείτε σε χαμηλή φωτιά, για 10 ή και 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να μαραθεί το κρεμμύδι, αλλά χωρίς να καεί.
150 γρ. βούτυρο λιωμένο Για τη γέμιση: 500 γρ. φέτα σπασμένη 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη 1 κουτάκι σόδα 330 ml Για την μπεσαμέλ: 1 λίτρο γάλα 100 γρ. βούτυρο 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κρόκους αυγών φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Υλικά για 4 σάντουιτς: 2 μπαγκέτες ή άλλο ψωμάκι που κάνει για σάντουϊτς 4 πανσέτες 3 μεγάλα κρεμμύδια 6 φέτες τυρί κασέρι μπαλσαμικο ξύδι ελαιόλαδο έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου 1 κ.γλ. ζάχαρη λίγη μαγιονέζα ντομάτα προαιρετικά Εκτέλεση: 1. Ψήνουμε τις πανσέτες στο γκρίλ ώστε να αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Τις έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι, αλάτι και πιπέρι.
Υλικά: 1 μέτριο κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1/2 κιλό σπανάκι 300 γρ φέτα 10 φέτες κασέρι λάδι αλάτι πιπέρι 2-3 κ.σ. κουκουνάρι που έχουμε καβουρδίσει (προαιρετικά) Για το στήσιμο: 50 γρ γραβιέρα 1 πακέτο λαζάνια κυβάκια βούτυρο Για την σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες σε κυβάκια ή στο μπλέντερ 1 κρεμμύδι 1 κ.σ. πελτέ 1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί λίγη ζάχαρη αποξηραμένο βασιλικό ή φρέσκο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Για την σάλτσα ντομάτας: 1. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Υλικά: 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γρ. κακάο100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 5 αβγά 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα 2 βανίλιες Λίγο βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας Για το γλάσο: 150 γρ. κουβερτούρα 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: 1. Αλείφουμε με λίγο με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα.
Υλικά(για 5-6 άτομα): 500 γραμμ. φασόλια χονδρά 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 καρότα μεσαίου μεγέθους κομμένα σε ροδέλες ½ κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο) 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ½ ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 500 γραμμ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας αλάτι, πιπέρι προαιρετικά 100 γραμμ. φρέσκο σπανάκι σε φύλλα
Εκτέλεση: 1. Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και τα φέρνουμε σε βρασμό. Τα βράζουμε για 40-50′, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και κατόπιν τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.