Υλικά: 1 φύλλο κουρού λίγο ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του φύλλου 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες 1 πράσο ψιλοκομμένο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο 150 γρ. τριμμένο γκούντα 100 γρ. κατίκι 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα 2 λουκάνικα λίγο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: 1. Σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Υλικά: 3 αυγά περίπου ένα φαρινάπ (μένει πολύ λίγο στο σακουλάκι) 400 γρ. μερέντα Εκτέλεση: 1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Υλικά για 2 φέτες τοστ: 2 φέτες ψωμί του τοστ 2 αυγά λίγο βούτυρο λίγο τυρί τριμμένο της αρεσκίας σας Εκτέλεση: 1. Αρχικά πιέζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό της φέτας του τοστ, ώστε να δημιουργήσουμε έναν κύκλο. Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη φέτα.
Υλικά για 4 μεγάλα μπιφτέκια και ένα πιο μικρό: 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 3 φέτες ψωμί του τόστ 3 φρυγανιές 3 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 1 ντομάτα 2 κρεμμύδια αλάτι πιπέρι ρίγανη λάδι για το ταψί μας Εκτέλεση: 1. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μας.
Υλικά(για 5 άτομα): 1 πακέτο κανελόνια 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μικρά κομματάκια 1 συσκευασία πέστο βασιλικού 90 γρ. παρμεζάνα τριμμένη λίγη φέτα λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για την μπεσαμέλ: 1 λίτρο γάλα 70 γρ. βούτυρο 70 γρ. αλεύρι 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: 1. Για την μπεσαμέλ: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύω με σύρμα, μέχρι να αρχίσει ελαφρά να πήζει.
Υλικά(για 4 άτομα): 450-500 γρ. μπάμιες 1 κρεμμύδι σε φέτες 2 σκ. σκόρδο 2 πράσινες πιπεριές σε φέτες 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (500 γρ.) 2 πατάτες σε κύβους λίγο μαϊντανό 1 κρασοπότηρο ξύδι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: 1. Σε μία λεκάνη ρίχνω το ξύδι με 1 κρασοπότηρο νερό, βάζω μέσα τις μπάμιες και ανακατεύω. Τις αφήνω έτσι για μισή ώρα, ανά διαστήματα ανακατεύω.
Υλικά (4 μερίδες): 400g κοχύλια 400g μπουκετάκια μπρόκολου 2 κ.σ. βούτυρο (30g) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο 200ml κρέμα γάλακτος 100g γκοργκοντζόλα, λιωμένη με το πιρούνι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ροκφόρ ή μπλε τυρί Δανίας) 50g ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι ½ κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι, φρεσκοτριμμένο (50g) αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: 1. Αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι και τα φύλλα από το μπρόκολο και κρατάτε μόνο τις τρυφερές κορυφές. Tις χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3−4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να «κρατάνε».