Για τη ζύμη της πίτσας: 1 1/2 κούπα αλεύρι 2/3 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό 1 φακ. μαγιά 1/2 κ.γλ. αλάτι λίγη ζάχαρη 3 κ.σ. λάδι Για τη σάλτσα: 100 ml κέτσαπ 1 σκ. σκόρδο 2 κ.γλ. πελτέ ντομάτας 6 φύλλα βασιλικό φρέσκο 2 κ.γλ. λάδι αλάτι, πιπέρι Για την πίτσα: 150 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες 260 γρ. γραβιέρα κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 10-12 φύλλα ρόκας λίγη κρέμα μπαλσάμικου Εκτέλεση: 1. Για την ζύμη: Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πάντοτε παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι.
Υλικά (4 μερίδες): 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι 900 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια αλάτι πάπρικα (λίγη) 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο (200γρ.) 500 γρ. πέννες 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό (αν χρησιμοποιείτε ξερό βασιλικό), αν χρησιμοποιείτε φρέσκο βασιλικό μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προσθέστε περισσότερο για την γεύση) 1 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που βράσαμε (ή περισσότερο) αλάτι, όσο θέλετε Εκτέλεση: 1. Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε λιαστές ντομάτες σε λάδι (σε ένα βάζο), φροντίστε να τις στραγγίξετε από το λάδι, πριν από τη χρήση τους. Φυλάξτε 4 κουταλιές της σούπας από το στραγγισμένο λάδι για σοτάρισμα, όπως περιγράφεται παρακάτω:
Υλικά: 2 μεγάλα μήλα ή 3 μέτρια ½ κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή , αλλά αν δεν έχουμε καλή είναι και η λευκή) 1 κοφτό κουταλάκι σόδα 2 κουταλιές σούπας ξύδι 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα, ο χυμός ήταν 100ml) 1 και 2/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι μπέικιν 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο Λίγη άχνη για πασμάλισμα Εκτέλεση: 1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα κανελογαρύφαλλα και το ξύσμα.
Υλικά: 1 kg χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κομμάτια 400g κεφαλογραβιέρα, κομμένο σε κύβους 2 λουκάνικα με πράσο, κομμένα σε φέτες 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες 400g μανιτάρια, κομμένα στα 4 5-6 κλαράκια ρίγανη ή θυμάρι 4-5 κουτ. της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 6 φύλλα λαδόκολλας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτελέση: 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.