Υλικά: Για τη ζύμη της τάρτας: 150 γρ. βούτυρο φρέσκο 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 αυγό 2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση: 8 πιπεριές Φλωρίνης 300 γρ. κατίκι Δομοκού 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη (εγώ έβαλα Αμφιλοχίας) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο ή ξερό (εγώ έβαλα φρέσκο) Εκτέλεση: Για την ζύμη της τάρτας: 1. Χτυπάτε στο μίξερ με το εξάρτημα που μοιάζει με κάππα το βούτυρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει.
Υλικά για 5 μερίδες: 800 γραμμ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές 1 κ.γλ. μπούκοβο 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: 1. Βάζουμε σε μπολ το χοιρινό, το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά.
Υλικά: 230γρ. γάλα καρύδας 200γρ. ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο ή μαργαρίνη λιωμένη, ό,τι θέλετε) 20γρ. ρούμι ή κονιάκ 230γρ. ζάχαρη άχνη 300γρ. αλεύρι 1κ.γ. μπέικιν 60γρ. φιστίκι αιγίνης τριμμένο σε σκόνη 90γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη 40γρ. ινδοκάρυδο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το γάλα, το λάδι, το ρούμι και την άχνη με έναν αυγοδάρτη για να λιώσει η άχνη.